MEDEMBLIK - Onlangs verscheen bij Uitgeverij Palmslag de debuutroman ‘De Batavier’ van Ted Polet. Op 15 november a.s. om 14.30 uur geeft de auteur een uiterst boeiende lezing in de bibliotheek in Medemblik aan de Admiraliteitsweg 2D en u kunt daarbij aanwezig zijn!


Ted Polet vertelt tijdens zijn lezing over de totstandkoming van zijn boek, het autobiografische aspect van ‘De Batavier’, maar ook over zeilen en de scheepvaart in het algemeen en de verschillen tussen toen en nu. Hij doet dat laatste aan de hand van een aantal prachtige, bewaard gebleven, attributen. Daarna is er vanzelfsprekend gelegenheid om Ted Polet te spreken en desgewenst een gesigneerd exemplaar van ‘De Batavier’ aan te schaffen.

‘De Batavier’ is een prachtige roman over een jonge zeeman die, om gezondheidsredenen, genoodzaakt is om zijn werk op te geven. Van de erfenis die hij van zijn oom ontvangt, koopt hij echter een tweemaster, knapt die volledig op en gaat ermee richting Middellandse Zee. Tijdens zijn prachtige reizen maakt hij van alles mee. Zo redt hij op enig moment een aantal vluchtelingen uit het water en raakt betrokken bij hun wel en wee.

Enerzijds zullen liefhebbers van de scheepvaart en de zeilsport plezier beleven aan dit boek aangezien dit onderwerp ruimschoots aan de orde komt. Anderzijds bevat ‘De Batavier’ uiterst actuele thema’s die voor een breed publiek aantrekkelijk zijn. Tel daar de spanning, de romantiek en de fijne, beklijvende schrijfstijl van Polet bij op en het mag duidelijk zijn dat legio mannelijke én vrouwelijke lezers van ‘De Batavier’ zullen genieten!

Wanneer u bij presentatie aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich daarvoor aanmelden via ablokland@westfriesebibliotheken.nl.