MEDEMBLIK - Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland   4 juli start de eerste activiteit in Noord Holland in het kader Boeren en tuinders pakken uit in de zomer. De route Nostalgische dorpenroute word geopend om 10 uur bij Vriend Aardbeien door Arie Schouten van de LTO en om 11 uur wordt de Westfriese dorpen en dijkenroute geopend bij de Theetuin FIKA op de Kerkweg 10. Ze zijn te downloaden op www.izitravel.nl. Kom langs en geniet van ons mooie platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit’ is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL.  

De fietstocht komt voort uit de verlichte boerderijenroute van afgelopen december. Dit was echter een auto route. Deze de routes zijn ongeveer 30 a 35 kilometer lang, deze zijn nu omgezet naar fietsroute. Om deze extra aandacht te geven zal Arie Schouten de Nostalgische dorpenroute van Medemblik/Opmeer om 10 uur openen bij Vriend Aardbeien. Bij Vriend Aardbeien zijn ze al 50 jaar gespecialiseerd in het kweken van aardbeien en maken ook jams en aardbeien wafels. Tevens kunt u hier een heerlijke High tea box bestellen. Fruit, groenten, zuivelproducten e.d. zijn langs de route te kopen. Bij Knap Sfeertje staat Tante San met heerlijke hapjes. Vers van het land en van goede kwaliteit. West-Friesland is een van de beste en vruchtbaarste delta`s van Nederland. Door de diversiteit van producten maakt het gebied uniek. Verder zijn er ook leuke hebbedingetjes te koop. Laat je verrassen door deze route te fietsen.

Route Westfriese dorpen en dijkenroute in Drechterland wordt om 11 uur geopend bij Theetuin Fika. Nicole van Leeuwen heeft deze dag speciaal uitgekozen om extra aandacht te schenken aan de route. Heerlijk genieten van al het lekkers wat West-Friesland heeft. Zij doet naast de theetuin ook workshops buiten koken op vuur. Heerlijk relaxen, genieten van het buitenleven en van heerlijk eten. Waarbij gezond voedsel voorop staat. In deze route zijn ook vele kraampjes open. Bij Terug in het Zadel staat deze dag een foodtruck waar u heerlijke hapjes kunt kopen. Heerlijk even uitwaaien langs de dijk, fietsen door het prachtige Schellinkhout kortom en route om te genieten.

De routes zijn te downloaden bij www.izitravel.nl. Nostalgische dorpenroute en Westfriese dorpen en dijkenroute. Door hem op je telefoon te downloaden krijg je een audiotour met foto`s en filmpjes. Verder kun je hem in GPS live zetten, zodat u de weg wordt gewezen die u moet fietsen. Deze acties zijn in het kader van Boeren en Tuinders pakken uit in de zomer. Wij nodigen je graag uit om deze zomer te genieten van het platteland. Dat kan in je eigen omgeving en ook tijdens vakantie in eigen land. Met deze activiteiten zoeken boeren en tuinders op een positieve manier de verbinding met de samenleving.’   

Boeren en tuinders pakken uit, voor een mooie zomer, voor ons allemaal 
Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Denk aan een fiets- of wandeltocht, boerenpicknick, een spannend maisdoolhof, een rondleiding door de stal of op het erf, speurtocht of workshop ‘koe schilderen’. Kijk voor alle activiteiten bij jou in de buurt op www.boerenentuinderspakkenuit.nl.  

Over Boeren en tuinders pakken uit 
Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL. Boeren en tuinders zorgen dagelijks voor ons eten en drinken en dat we kunnen genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.