MEDEMBLIK - Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken zijn op zoek naar de tweede Dichter van Medemblik. Tijdens deze eervolle rol voor een periode van 1 jaar schrijft de Dichter van Medemblik bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht. Deze gedichten worden door de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op diverse plekken met de inwoners gedeeld.

Het afgelopen jaar mocht Mieke de Beer-Koomen zich Dichter van Medemblik noemen. Zij heeft voor diverse gelegenheden een gedicht geschreven en bij diverse evenementen, zoals de opening van de tentoonstelling 1572 in Kasteel Radboud en de Gouden Nacht haar gedicht voorgedragen. Word jij haar opvolger?

Hoe doe je mee?
De voorwaarden zijn eenvoudig:
· Je woont in de gemeente Medemblik of bent afkomstig uit de gemeente.
· Je hebt interesse in de stad en de dorpen in de gemeente Medemblik en de mensen die daar wonen.
· En je houdt natuurlijk van dichten!

Het thema voor de gedichten is dichter bij (Medemblik). Lever je gedicht uiterlijk 9 januari 2023 in via communicatie@westfriesebibliotheken.nl.

Overtuig het publiek en de jury
Van 10 tot en met 19 januari 2023 kan het publiek stemmen op de ingezonden gedichten. Dit kan via www.cultuurmedemblik.nl/dichter-van-medemblik en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof. Zodra de stemmen binnen zijn, komt een deskundige jury bijeen om te beslissen wie zich vanaf zondag 29 januari de nieuwe Dichter van Medemblik mag noemen.