ENSCHEDE - AZ heeft de kans om de tweede plaats van Ajax over te nemen laten liggen. Op bezoek bij FC Twente begon de ploeg van Pascal Jansen zeer matig aan het duel en dat brak de ploeg uiteindelijk op: 2-1. Door de nederlaag is AZ zelfs van de derde naar de vierde plaats gezakt.

FC Twente leidde al na elf minuten met 2-0. De toch niet al te grote Manfred Ugalde kopte raak uit voorzetten van Brenet en Cerný waarbij hij opmerkelijk veel vrijheid kreeg van de AZ-defensie. AZ bleef zwak spelen en mocht blij zijn dat Ugalde zijn twee volgende kansen niet benutte. Aan de overkant stuitte Reijnders op Unnerstall en schoot Karlsson naast.

FC Twente begon ook sterk aan de tweede helft en keeper Ryan hield Salah-Eddine en Van Wolfswinkel van een derde Enschedese treffer af. Na een fenomenale pass van Clasie scoorde Karlsson nog wel de 2-1. Daarna golfde het spel regelmatig op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

FC Twente - AZ 2-1 (2-0)