ALKMAAR - AZ heeft zondag de competitie afgesloten met een ruime overwinning op Heracles Almelo. De ploeg van trainer/coach Pascal Jansen zegevierde in het eigen AFAS-Stadion met 5-0.

Heracles Almelo streed nog voor de laatste kans voor deelname aan de play-offs, maar werd slechts eenmaal echt gevaarlijk toen een poging van Kiomourtzoglou via de paal in de handen van Bizot belandde. Vanaf dat moment is AZ de bovenliggende partij en krijgt al een aantal kansen voor men kort op rust op voorsprong komt. Keeper Blaswich weet een poging van Calvin Stengs nog te keren, maar heeft vervolgens geen antwoord op de rebound van Myron Boadu.

Na de rust zijn de Alkmaarders niet meer te houden en met speels voetbal worden de gasten van het kastje naar de muur gestuurd. Kort na rust weet Jesper Karlsson te scoren na een goede combinatie met Owen Wijndal en de Zweed zorgt ook voor de 3-0 na een handig overstapje van Boadu. Diezelfde Boadu maakt even later ook zijn tweede met een mooi stiftje na een pass van Midtsjø en het slotakkoord is voor Owen Wijndal. De linksback mag zijn eerste goal van het seizoen maken vanaf de strafschopstip, mikt op de lat, maar krijgt de bal gelukkig opnieuw voor zijn voeten: 5-0. Op dat moment had inmiddels ook de jonge Heerhugowaarder Jorn Berkhout (18) zijn officiële debuut gemaakt als invaller voor Midtsjø.

AZ - Heracles Almelo 5-0 (1-0)