ALKMAAR - AZ heeft in de achtste finales van de Conference League voor een flink stunt gezorgd door Lazio uit te schakelen.Net als in vorige week Rome klopte AZ de Italianen in het eigen AFAS-Stadion met 2-1.

Uit de enige kans die AZ in de eerste helft weggaf zette de geheel vrijstaande Anderson de Romeinen met een droge schuiver op voorsprong. Met een pegel in de verre hoek repareerde Karlsson de schade kort hierna. Net voor rust was de Zweedse aanvaller weer kansrijk, maar nu redde keeper Provedel.

Ook na rust hielden de Alkmaarders het hoofd koel. Lazio oogde onmachtig en na Mijnansin de eerste helft zag men AZ nog drie keer de paal raken via Reijnders en Odgaard. Met een geplaatst schot stelde Pavlidis het kwartfinaleticket veilig waardoor men vrijdag in de koker gaat voor de loting van de kwartfinale.