HAUWERT – Op zondag 8 maart speelde het op de derde plaats staande DWOW tegen de nummer dertien in de stand, Hauwert ’65. De ploeg van Ricardo Appelman die sinds 8 december 2019 geen punten meer verdiend heeft startte met goede moed. Wetende dat DWOW de afgelopen twee wedstrijden had verloren.

Eerste helft
In de eerste helft waren de twee teams redelijk gelijk aan elkaar, echter werd het Hauwert snel moeilijk gemaakt door Michiel Otter. Die in de 34ste minuut al zijn tweede gele kaart van de middag kreeg na wild protesteren tegen een beslissing van de scheids. In de 41ste minuut schoot Aris Ruiter binnen de zestien meter van DWOW maar het schot werd gekraakt. Hierdoor kwam de bal in de kluts en werd er duidelijk hands gemaakt in de zestien van DWOW, echter werd er geen penalty gegeven. Kort voor rust raakte Leon Wit ernstig geblesseerd waardoor hij van het veld gedragen moest worden, zijn vervanger was Jeroen Jansen. Vlak voor rust kwam er een grote kans voor Darryl Osborne, die na een hoge voorzet de bal goed naar beneden kopte. Keeper Robin Blaak wist de bal te stoppen en zorgde er voor dat de wedstrijd met een 0-0 stand de rust in ging.

Tweede helft
Na de rust startte Luuk Sijm voor Hauwert en verving Daiwy Chioccarelli. Bij DWOW kwam de jonge Bauke Brandsma de ploeg in voor Mike Zomerdijk en Sylvan Schipper voor Niek Sijm. Brandsma wist de score te openen in de 64ste minuut door middel van een schot met de binnenkant van zijn voet in de verre hoek. Echter met twee open schietkansen slaagde DWOW er nog niet in om de score te vergroten. Op een gegeven moment kwamen ze in een drie tegen één situatie met alleen nog keeper Blaak die kon stoppen. Bas Bennis toonde zijn snelheid en doorzettingsvermogen en wist de voorzet van Osborne onschadelijk te maken. Later in de wedstrijd werd nogmaals een handsbal van DWOW niet bestraft met een vrije trap en mochten ze verder, enkele meters later werd er een overtreding gemaakt op het randje van de zestien van Hauwert maar daar werd ook niet voor gefloten.

Kort na deze gebeurtenis was er zowel voor Hauwert als voor DWOW een kans om de score te veranderen. Na een doorbraak van Lars Bakker over de rechterflank wist keeper Tom de Visser de voorzet te pakken en zo DWOW op voorsprong te houden. Hauwert wilde een kans maken op een punt en bracht Milan Slagter de ploeg in voor verdediger Jeroen Wit. Kort na de wissel was er een gigantische kans voor DWOW, aanvaller Osborne stond ook in oog met keeper Blaak. De afstand was ongeveer één meter maar toch wist Blaak met een katachtige reflex de bal het doel uit te houden en hield Hauwert in de wedstrijd. Helaas voor Hauwert zaten er geen punten in, in deze wedstrijd. Aangezien Osborne op de counter ging na een corner van Hauwert, en een mooie voorzet gaf op Rick Buisman die hem eenvoudig in het doel werkte bij de tweede paal.