DEN HELDER - In de 2e Klasse A is FC Den Helder afgelopen zondag een maatje te groot gebleken voor het laaggeklasseerde SEW. De ploeg van trainer Ben de Visser wist in eigen huis met 3-0 te zegevieren.

Het SEW van trainer Jeroen Slaager, dat dit seizoen pas vier punten verzamelde kende een ongelukkige start in Den Helder. Reeds in de zesde minuut verkeek keeper Bakker zich op een voorzet van Leeuwenstein die pardoes in het doel viel. De gasten lieten zich daarna een aantal malen gevaarlijk zien, maar het was aanvoerder Kenny Gerssen van de thuisploeg die het duel feitelijk al voor rust besliste. Met twee doelpunten, als eindpunt van een knappe aanval en met een rake doelpunten, ging FC Den Helder met een comfortabele voorsprong rusten.

Hoewel SEW op zoek ging naar mogelijke aansluiting strandde het vaak rond de zestien meter. De thuisploeg kon zodoende zonder groots te spelen na rust het duel gecontroleerd uitspelen al was de liesblessure van de uitblinkende Gerssen tien minuten voor tijd nog een fikse tegenvaller.