MEDEMBLIK - In de kelder van de tweede klasse hebben FC Medemblik en Schagen United zondag de punten gedeeld in een na rust enerverend duel. De thuisploeg kon daarin, ondanks een numerieke meerderheid een 2-0 voorsprong niet vasthouden. Uiteindelijk eindigde het op 3-3.

In de eerste helft waren de kansen nog schaars, al had Prins namens de gasten kunnen scoren en Kemker, die ook nog een goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden, namens de thuisploeg. Na de rust werd het echter vuurwerk toen Woudenberg al snel scoorde en Kemker een makkelijk gegeven strfschop wist te benutten. Tussendoor had De Vries van Schagen United ook nog rood gezien na het al te rigoreus afstoppen van een tegenstander.

Waar FC Medemblik op weg leek naar de zege, gaf het de wedstrijd echter binnen mum van tijd uit handen. Milan Bakker vond halverwege de twede helft de aansluiting en maakte even later gelijk uit een stafschop na een lichte duw in de rug op Klein. Tien minuten voor tijd was het Klein zelf die op aangeven van Bakker de 2-3 liet aantekenen. Het was echter nog niet voorbij, want diep in blessuetijd zorgde Bijlstra alsnog voor een remise: 3-3.