MEDEMBLIK - Nog negentig minuten, en eventuele verlenging, zijn de vrouwen van FC Medemblik verwijderd van handhaving in de tweede klasse. Komende zondag speelt de ploeg in Oosthuizen de beslissende nacompetitiewedstrijd tegen SC Buitenveldert VR4.

Het was een seizoen met ups en downs voor de Medemblikker dames. Na een moeizame competitiestart wist men na de winterstop een uitstekende serie neer te zetten met onder meer een eclatante zege op kampioen Winkel (6-0). In het derde jaar in de tweede klasse vielen de resultaten aan het eind van de competitie toch weer tegen waardoor men alsnog aan de bak moet om zich te handhaven.

Afgelopen maandag werd hierin al een eerste stap gezet toen Always Forward met 4-2 aan de kant werd gezet na een 2-2 ruststand. Femke Hoogendijk, Gabriella Stroet, Dehlya de Jager en Ardine Tijsseling zorgden hierbij voor de productie.

Komende zondag kan men zich definitief veilig spelen bij een goed resultaat tegen Buitenveldert VR4, dat aan een uitstekend seizoen bezig is in de derde klasse. De wedstrijd begint om 13.00 uur op het complex van VV Oosthuizen.