WOGNUM – Ook deze week weer een goed weekend voor Spartanen. Met de 2-1 winst halen ze de maximaal te behalen 9 punten uit drie wedstrijden. Dit zet Spartanen op een gedeelde 1e plek met Spirit’30 dat een iets beter doelsaldo heeft. West-Frisia staat met 1 punt op de voorlaatste plek.

In de eerste helft was er weinig te beleven. Dit kwam mede door de harde wind en regen. Maar ook West-Frisia mag hier voor worden beloond. West-Frisia wist het Spartanen erg lastig te maken, en liet Spartanen niet voetballen.

In de tweede helft was het weer West-Frisia dat zich niet aan de kant liet zetten. Een schot dat nog gekeerd kon worden door Spartanen keeper Jorn Ebbelaar werd door Barry Dammers snel binnen geschoten. Zo stond West-Frisia onverwacht op 0-1 voorsprong.

Hierna lieten de Enkhuizers zich zakken en kon Spartanen het voetbal oppakken. In de 63e minuut kopte Maarten Zuiker op aangeven van de andere Zuiker, Job Zuiker, de bal binnen. Dit gaf Spartanen vertrouwen. 5 minuten voor tijd kopte Rick Bakker op aangeven van maker van de 1-1 het winnende doelpunt binnen.