DE RIJP - Voetbalvereniging Hauwert '65 is in rouw nadat woensdag bekend werd dat hoofdtrainer Junior Pourier plotseling op 57-jarige leeftijd is overleden.


De oefenmeester was sinds de zomer van 2022 hoofdtrainer bij Hauwert '65 en kreeg voor de winterstop plotseling gezondheidsklachten. De bedoeling was dat hij in het nieuwe jaar zou terugkeren bij de vierdeklasser, maar Pourier meldde zich opnieuw af. Woensdag kwam het bericht van zijn overlijden.

De trainer uit De Rijp werkte voor zijn dienstverband bij Hauwert '65 ondermeer voor de vrouwen van Reiger Boys, Apollo '68, SSV, als assistent-trainer bij Alkmaarsche Boys en SVW '27 en als jeugdtrainer bij SV De Rijp.

Het is nog niet bekend of de wedstrijd van Hauwert '65 van komende zondag tegen De Valken zal doorgaan.

Hauwert '65 liet vanavond op social media weten:

"Met grote verslagenheid hebben wij gisteren het overlijden van onze hoofdtrainer Junior Pourier vernomen.

Sinds het seizoen 2022-23 stond Junior aan het roer van ons vlaggenschip.

Vanaf het begin was hij een graag geziene persoon bij ons op de club.

Altijd goed lachs, in voor een praatje en 100% inzet voor de club.

Ondanks de leegloop van de selectie eind vorig seizoen, nam hij de verantwoordelijkheid om te gaan bouwen aan een nieuwe selectie die toekomstproof moest worden.

Helaas kan hij de ingeslagen weg geen vervolg geven.

Vanaf half december kwakkelde hij wat met zijn gezondheid en moest hij verstek laten gaan voor de wedstrijd tegen Strandvogels en de trainingen na de winterstop. Maar niemand kon vermoeden dat we hem niet terug zouden zien op ons complex.

We zullen de komende periode op een waardige manier afscheid nemen van hem.

Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe de komende tijd".