OPPERDOES – Opperdoes heeft het titelfeestje van Flamingo’s 64 verpest. De thuisploeg kwam terug van een achterstand en pakte uiteindelijk de volle buit, 3-1.

In Opperdoes begon Flamingo’s 64 voortvarend. De ploeg, die ditmaal met Ruben Beentjes en Maurice Gijzen twee man voorin had neergezet, opende na acht minuten via Beentjes de score. De aanvaller bedankte terecht teamgenoot Miquel Dubois, die een groot aandeel had in het doelpunt. De aanval werd door de middenvelder opgezet en nadat hij de bal had teruggekregen van Gijzen legde hij breed op doelpuntenmaker Beentjes. Nadat een ingedraaide corner van de lijn werd gehaald schoot Dubois over.

Omgedraaid
In vijf minuten durende blessuretijd voor rust en het eerste kwartier na rust draaide het om. Opperdoes zocht naar de gelijkmaker en Flamingo’s 64 raakte de controle, die het veertig minuten had, kwijt. De gastheer creëerde hun eerste kansen maar stuitte telkens op een Alkmaars been of doelman Tufan Kivancli. Die lijn werd in de tweede helft, met het enige verschil dat er nu wel doelpunten uit kwamen. Al na 55 seconden was het Roy van Dijk die in tweede instantie Kivancli passeerde. Vier minuten later kwam Opperdoes aanvaller Van Dijk opnieuw oog in oog met de Flamingo’s doelman en opnieuw bleef hij ijzig kalm.

Nadat de 3-1 meerdere keren werd voorkomen kregen de gasten kansen om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Beentjes werd uit de bovenhoek getikt terwijl Gundogdu op de Opperdoes doelman stuitte.

Moeilijker
In de jacht op de gelijkmaker was het wegvallen van Beentjes een domper voor de Alkmaarders . De aanvaller kwam hard in en zag zijn actie bestraft worden met een rode kaart. De kansen werden minder en toen Arthur Schoutsen de 3-1 binnen schoot was het pleit beslecht. Opperdoes balde de vuisten, in de wetenschap dat de titelstrijd nog zeker niet beslist is.

Opperdoes – Flamingo’s 64 3-1 (0-1)
9. Ruben Beentjes 0-1, 46. Roy van Dijk 1-1, 51. Roy van Dijk 2-1, 83. Arthur Schoutsen 3-1.

Rood: 80. Ruben Beentjes (Flamingo’s 64)

Opperdoes: Kok. Glazenborg, Van Splunter, Gutter, Wien. M. Zwaan, Putting, Wagemaker. Karapetian (Van der Heide/46), F. Zwaan (Schoutsen/76), Van Dijk (Lewezuk/89)

Flamingo’s 64: Kivancli. Akbulut, Bektas, Vlaar, Bergwerff. El Messaoudi, Kossen (Gundogdu/59), Dubois, Ezhar (Rijsterborgh/59). Beentjes, Gijzen.