NIBBIXWOUD - Riejanne Blaauw verruilt na drie seizoenen handbalvereniging Westfriesland SEW in voor Otto Workforce/VOC. Dit heeft de Amsterdamse club hedenmorgen bekend gemaakt op de eigen Facebookpagina.


Blaauw, die eerder uitkwam voor Aalsmeer en Rijnstreek was de afgelopen drie jaar een belangrijke kracht in het jonge team van SEW. Dit seizoen plaatste de ploeg zich zeer verrassend voor de halve finale om de landstitel. Nadat men Quintus had uitgeschakeld zou men daarin VOC treffen ware het niet dat de corona-crisis roet in het eten gooide.

Blaauw is inmiddels de zevende versterking voor het team van de nieuwe coach Rachel de Haze. De 21-jarige linkerhoekspeelster, zelf woonachtig in Amsterdam laat weten blij te zijn met de overgang. 'De spelvisie en het trainingsprogramma van VOC Amsterdam spreken mij erg aan!Omdat ik mijzelf door wil ontwikkelen, met name op de linkerhoek. De afgelopen 3 jaar heb ik altijd met veel plezier bij Westfriesland SEW gespeeld, maar aankomend seizoen ga ik een nieuwe uitdaging aan bij VOC Amsterdam. Ik heb hier onwijs veel zin in en verwacht veel te leren bij VOC.’