NIBBIXWOUD - SEW heeft zondag de eerste driepunter van het seizoen weten binnen te halen. De ploeg van trainer Jeroen Slaager won met ruime cijfers van Westfriezen, dat de eerste twee duels had gewonnen.

Bij een derde winst had Westfriezen al vroeg in het seizoen alleen op kop gestaan, maar in Nibbixwoud ging alles fout voor de ploeg van Patrick Huisman. SEW was van quitte af af aan de betere ploeg en legde de basis voor de zege in de eerste helft door doelpunten van Jelle Knol en Jeffrey Keizer.

Ook na de rust was de thuisploeg niet te stuiten en nadat Knol zijn tweede van de middag maakte scoorden ook Nasir Elmi Faragh en Glenn Vlaar. Tussendoor wist Chiel Steenman de spreekwoordelijke eer te redden voor de gasten: 5-1.