NIBBIXWOUD - SEW lijkt de tweede degradatie op rij alleen nog te kunnen ontlopen via de nacompetitie. De ploeg uit Nibbixwoud zal dan in de laatste drie wedstrijden wel alle zeilen moeten bijzetten, want in de thuiswedstrijd tegen VVS '46 leed het alweer de vierde nederlaag op rij.

Met slechts twee behaalde punten in de laatste negen wedstrijden zijn de zorgen dan ook groot bij de ploeg van Jeroen Slaager, al treft men in de drie resterende wedstrijden enkel nog ploegen die ook nog niet veilig zijn.

In de thuiswedstrijd tegen VVS '46, werden de manco's van SEW weer eens bloot gelegd en dan met name na rust. De Spanbroekers waren voor rust op voorsprong gekomen via Mitchell Wester. Via Roy Wenker kwam SEW weer op gelijke hoogte, maar net zo snel stond de ploeg weer op achterstand een VVS '46 drukte nu direct door in kort tijdsbestek driemaal te scoren. Wester voltooide een hattrick en ook Stefan Dol deed een duit in het zakje. In de slotfase wist ook Jesper Post nog het net te vinden waardoor de SEW-treffers van Travis Reuser en Jeffrey Keizer slechts een doekje voor het bloeden bleken: 3-5.

Wil SEW het vege lijf nog redden dan telt alleen nog winst. Op 12 mei zal dat moeten gebeuren bij hekkensluiter Texel '94 gevolgd door wedstrijden tegen het ook nog niet veilige Spirit '30 en Kleine Sluis.