WOGNUM - Een mooier affiche was er nauwelijks denkbaar in de nacompetitie toen bleek dat de directe buren van SEW en Spartanen aan elkaar gekoppeld werden. Op een volgepakt sporcomplex in Wognum bleken de gasten uit Nibbixwoud uiteindelijk te sterk. Spartanen degradeert daardoor voor het eerst in vijf jaar naar de derde klasse, terwijl de ploeg van Jeroen Slaager nog steeds mag hopen op de tweede klasse.

Met name voor Spartanen is dat een hard gelag want voor de rust kwam de thuisploeg uitstekend voor de dag en had men het duel eigenlijk onder controle. Toch kwam SEW op voorsprong toen Mitch Rekveld werd gevloerd door Gyanno Jansen. Travis Reuser toonde zich vervolgens koelbloedig vanaf elf meter. De dikverdiende gelijkmaker viel na een klein half uur via de sterk spelende Martijn Wit, en de 1-1 blijkt tevens de ruststand.

Dat Spartanen de kansen die men in de eerste helft niet altijd even zuiver wist af te ronden komt de thuisploeg duur te staan in de tweede helft waar SEW de betere is. Toch blijft de gelijke stand tot vijf minuten voor tijd staan. Een oogstrelende pass van Jeffrey Keizer op Travis Reuser zorgt voor de beslissing. De aanvaller werkt de bal over keeper Ebbelaar en zorgt met zijn tweede van de middag voor de beslissing. Bij Spartanen blijft men vervolgens minutenlang teneergeslagen op het veld liggen terwijl die van SEW alvast een klein feestje vieren met de vele meegekomen supporters. Wil dat gevolgd worden door een echt promotiefeest dan moet men komend weekend echter wel eerst nog afrekenen met SVA dat met 0-1 te sterk was voor Grasshoppers.