TUITJENHORN - SEW moet toch weer alle zeilen bijzetten om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen. De ploeg van trainer Jeroen Slaager kende zowel voor- als na de winterstop een sterke reeks, maar uit de laatste vier wedstrijden werd slechts één punt behaald. Zondag ging men met 2-0 onderuit bij middenmoter Hollandia T.

Het werd zodoende een off-day voor SEW, want de thuisploeg had de zaakjes defensief uitstekend op elkaar en het lukte de SEW-voorwaartsen niet om door de muur van Hollandia T heen te breken. De ploeg van trainer Jeffrey Androg sloeg zelf tweemaal toe. Voor rust via Jordy Hoorn en in de tweede helft besliste Nick Burger het duel: 2-0.

Voor SEW staat er komende zondag weer een cruciale pot op het programma als DWOW op bezoek komt, dat in punten gelijk staat. Beide ploegen hebben wel vijf punten voorsprong op hekkensluiter Texel '94.