HOORN - Always Forward heeft titelkandidaat FC Medemblik flink pijn gedaan. De gasten gingen in Hoorn met 1-0 onderuit waardoor de achterstand op koploper Westfriezen is opgelopen tot zes punten. In de spannende 3e klasse A kan het er echter over een week weer totaal anders uitzien.

Always Forward was de laatste weken wat afgegleden op de ranglijst, maar kan na de nipte overwinning op FC Medemblik ook zomaar weer mee gaan doen om de prijzen aangezien de onderlinge verschillen klein zijn. Op de zege viel weinig af te dingen want de ploeg van trainer Egidio Oude Groen was vortdurend de betere en had zelfs al voor rust op voorsprong kunnen komen gezien de kansen die men onbenut liet.

In de tweede helft wist Joost Ruttenberg de bevrijdende treffer te maken. FC Medemblik probeerde he nog met een slotoffensief, maar de ploeg van Stephan Kaaij had duidelijk één van zijn mindere dagen.

Komende donderdag komen beide ploegen opnieuw in actie. FC Medemblik speelt dan thuis tegen Grasshoppers terwijl Always Forward op bezoek gaat bij KGB.