SINT PANCRAS - Vrone, de koploper van de 5e Klasse A, heeft zijn voorsprong op naaste belager Sporting Andijk weten te behouden. De ploeg van Willem Zeijlmans gaf weliswaar een 2-0 voorsprong uit handen, maar de uiteindelijke 2-2 eindstand leverde geen schade op in de stand waarin Vrone nog altijd zes verliespunten minder heeft dan de Andijkers.

Vrone zette al vroeg in de wedstrijd veel druk naar voren zonder tot al te grote kansen te komen. Daarna trok Andijk de wedstrijd meer naar zich toe wat resulteerde in serieuze doelpogingen. Echter was het doelman Jeroen Tijman die met handen en voeten de aanvallen van Andijk weerde en zo zijn ploeg overeind hield in de eerste twintig minuten. Het spel veerde op en neer wat een aantrekkelijk schouwspel opleverde. In de 26e minuut wist Tim Heiblom vanaf de zestien meter knap raak te schieten. Met enig fortuin hield Vrone de stand tot de rust op 1-0.

Net als in de eerste helft hield de thuisploeg de tegenstander op z’n eigen helft wat in de 53e minuut leidde tot een misverstand. De keeper van Andijk plaatste de bal simpel in de voeten van de jagende Oughris die op zijn beurt Kevin Kieft in stelling bracht. De rechterspits plaatste vervolgens de bal eenvoudig in het doel. Vrone hoefde alleen nog maar de wedstrijd uit te spelen en de drie punten veilig stellen. Andijk dacht daar uiteraard anders over en wisselde naar een aanvallend systeem. Met succes, want in de 59e minuut wist Jelte de Kroon na een corner de aanslutingstreffer te binnen te koppen. Op zich niets aan de hand voor de thuisspelende ploeg, maar Vrone was moegestreden en Andijk gooide meer olie op het vuur. De Pancrassers liepen in plaats van vooruit, achteruit. En zo kreeg men in de slotfase toch nog het deksel op de neus toen Justin Hoeve de 2-2 liet aantekenen, en dat bleek een terechte eindstand.