NIBBIXWOUD - Bij de start van de competitie in de tweede klasse is promovendus SEW zonder punten gebleven. Het meer ervaren VIOS uit Warmenhuizen bleek een maatje te groot: 0-2.

In een open duel waarin in een hoog tempo werd gespeeld gaf de ervaring van VIOS, afgelopen seizoen al één van de sterkste ploegne in de 2e klasse, de doorslag. Ook dit seizoen willen de gasten uit Warmenhuizen voor het allerhoogste gaan waar de ambities bij promovendus SEW meer gericht zijn op handhaving en meedraaien. VIOS kwam na een klein kwartier op voorsprong toen Sem Dekker de jonge keeper Sjoerd Bakker wist te verrassen. Kort voor rust werd die score verdubbeld toen Kai Botman een strafschop onberispelijk binnen schoot.

SEW kon ook na de rust aanvallend uitrichten omdat VIOS goed stond. Eenmaal mocht de thisploeg hopen op meer toen invaller Jamy grippeling naar de grond ging. heel SEW schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Lampers liet doorspelen. Nadien bleef VIOS geccontroleerd overeind.