WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland SEW stonden zaterdag voor een hels karwei tegen Lugi Dam uit Zweden. In eigen huis won de ploeg van coach Michael Vijverberg weliswaar met 31-29, maar dat bleek niet genoeg om door te gaan in Europa.

Een week geleden verloren de Nibbixwoudse handbalsters in het Zweedse Lund reeds met 31-23 van het sterke Lugi Dam. In Sporthal De Bloesem te Wognum moesten de Westfriezen dus met minimaal acht doelpunten verschil winnen.

Ondanks die moeilijke opgave speelde de thuisploeg sterk en maakte het Lugi Dam heel lastig. Vooraf werd gevreesd voor een nieuwe nederlaag, maar met prima spel gingen de Noord-Hollanders met een nipte 17-16 voorsprong de rust in.

Na de rust bleven de twee ploegen dichtbij elkaar, maar de Zweedse ploeg nam op een gegeven moment een voorsprong van vijf punten: 22-27. SEW gaf zich echter niet gewonnen en wist een puike partij met een 31-29 af te sluiten, al bleek dat niet genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Eline Veltrop kroonde zich met zeven treffers tot topschutter aan de kant van de ploeg uit Nibbixwoud waar ook Denise Mol (5) trefzeker was.