MEDEMBLIK - Op 10 september om 15.00 uur geeft Ramon van Engelenhoven, de meest talentvolle jonge Nederlandse pianist, een pianoconcert in de Bonifaciuskerk te Medemblik. Hij studeerde bij Frank Peters en sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10, het hoogst haalbare cijfer. Hij werd geselecteerd voor de Dutch Classical Talent Tour 2019-2020 en toerde langs twaalf zalen in het land.

Vanaf jonge leeftijd speelde hij al in de Bonifaciuskerk. Hij heeft prijzen gewonnen of verscheidene concoursen. Ramon won in 2015 de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours en ontving hij allereerste het laureaat de Grand Prix Youri Egorov, waardoor hij in Sint Petersburg gesoleerd heeft met het Marlinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in het vijfde pianoconcert van Prokofjev.

Ramon geeft regelmatig recitals in Nederland, maar is ook gast in diverse landen over de gehele wereld. Zijn laatste optreden was tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Kortom hij behoort tot de allergrootste jonge pianisten in Nederland met internationale potentie.
In dit concert dat hij nu gaat geven in de Bonifaciuskerk laat hij zien dat zijn talent heel veelzijdig is. Hij speelt werken van De Bussey, Korngold en Gershwin en na de pauze filmmuziek uit de filmgeschiedenis met werken van John Williams en Bernard Herman.

Locatie: Bonifaciuskerk Kerkplein 9 1671CR Medemblik
Aanvang: 15.00 uur. Entree € 17,50
Reserveren via stboni@ziggo.nl en kaartverkoop aan de zaal.