WEST-FRIESLAND - Na het eerste succesvolle concert in Wervershoof geeft zanger-schrijver Cor Dol nóg twee concerten. Het eerstvolgende concert is op zondag 18 februari in Huis Verloren in Hoorn. Daarna volgt nog een concert in Huis Midwoud in Midwoud.


In de eerste maanden van 2024 toert Cor Dol met een professioneel combo door de regio West-Friesland. Het eerste concert vond in januari plaats in Wervershoof en de reacties van het publiek waren zeer positief. Prachtige liedjes, mooie teksten en door Cor ingeleid met filosofie en humor. Cor zingt liedjes van zijn album Kijken Naar De Tijd en daarnaast enkele covers van Jacques Brel en Ramses Shaffy die goed in het programma passen.

Inmiddels is Cor ruim 42 jaar actief in de muziek. Hij speelde jaren in bands die in het Noord-Hollandse zalencircuit zeker geen onbekende namen waren, zoals Wallstreet, Hotter Than July en The Very 80’s. Daarmee scoorde hij successen in binnen- en buitenland. Ook speelde Cor met Feico de Leeuw en daarna met Martijn Bos het programma Brel.nl in theaters en zalen in Noord-Holland. In dit programma bracht hij liedjes van Jacques Brel in het Nederlands. De laatste jaren was en is hij actief in de Mannen van Stavast. Met deze laatste groep speelde hij vorig jaar ook al in Huis Midwoud.

Het combo bestaat uit Philip ten Bosch op drums, Brent Emmerink op gitaar en Martijn Bos op piano en veel meer, Janina Greven voor de backing vocals en Cor zelf verzorgt de zang en gitaren. Brent Emmerink werd begin februari in Hoorn uitgeroepen tot ‘Beste Gitarist van West-Friesland’. De optredens van de komende tijd:

· Zondag 18 februari – Het Huis Verloren, Hoorn – matinee
· Vrijdag 15 maart – Huis Midwoud, Midwoud

Tickets zijn te reserveren op de websites van de zalen.