NOORD-HOLLAND - Tijdens de tournee van 2024 zal het Kennemer Jeugd Orkest per viermaster op het IJsselmeer verschillende havensteden bezoeken en daar concerten geven!


Op zondag 28 april gooit het orkest de trossen los in Kampen en varen ze naar Medemblik. Daar wordt een concert gegeven in de Bonifaciuskerk om 20:00. De volgende dag zet het KJO de reis voort naar Texel, om in De Burght een concert te geven om 20:00. Op woensdag 1 mei zetten deze jonge getalenteerde muzikanten koers naar Enkhuizen, waarbij het orkest al spelend op het dek de haven zal binnenvaren en een afsluitend concert zal geven in de prachtige Zuiderkerk om 15:30.

Op het programma staan werken van Bizet, Mascagni, Schubert, Mahler, Boieldieu, Elgar, en filmmuziek van Pirates of the Caribbean en James Bond!

Het Kennemer Jeugd Orkest is een symfonieorkest voor jongeren van 13 tot 18 jaar in de regio Haarlem en telt momenteel 30 leden. Onder de bezielende leiding van dirigent Samuel Tamarit Otero werken de orkestleden aan hun samenspel, techniek, interpretatie en persoonlijke stijl.

Meer informatie over het KJO is te vinden op www.kennemerjeugdorkest.nl

Deze tournee wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het VSBfonds.