TWISK - Nadat vorige week het nieuws naar buiten kwam dat drumlegende Steve Gadd eind oktober een dubbelconcert speelt met zijn band, werd de belangstelling voor deze unieke, maar ook uitverkochte concertavond in Theaterkerk Hemels almaar groter. Daarom is met Blicher Hemmer Gadd besloten een derde concert aan de agenda toe te voegen, en wel op donderdag 31 oktober om 19:30. De kaarten voor het derde concert zijn vanaf heden te koop. Het jazztrio trapt de Europese tour dus af met niet twee, maar drie 75-minuten durende concerten in Nederland – allemaal in Theaterkerk Hemels in Twisk.

Blicher Hemmer Gadd bestaat uit de legendarische Amerikaanse drummer Steve Gadd, viervoudig Deense Grammy-winnende saxofonist Michael Blicher en de Deense Hammond-orgelwizard Dan Hemmer. Steve Gadd is een internationaal gevierd drummer en heeft met wereldberoemde muzikanten als Paul Simon en Steely Dan samengewerkt. De twee Denen in Blicher Hemmer Gadd zijn op hun beurt grote talenten, wie het is gelukt met Gadd een nieuwe muzikale taal te vinden. De deal om op 31 oktober een derde concert te spelen werd bezegeld met de woorden: “This is gonna be great, our Holland debut.”

Hoe zo’n grote boeking de weg naar West-Friesland vindt? Het verhaal begint in Glasgow in 2023, als na afloop van een concert van Blicher Hemmer Gadd een korte ontmoeting is met de band. De vraag waarom dit geweldige trio niet in Nederland speelt laat muziekliefhebber Gerda Veltman, theaterdirecteur Hemels (en drummer) René Smit en mede-eigenaar Gerda Blom niet meer los. Ze trekken de stoute schoenen aan en sturen de band een e-mail na, met uiteindelijk dit ongelofelijke resultaat. Het gaat dus echt gebeuren: de legendarische muzikanten spelen dit najaar in Twisk. Waar een klein theater groot in kan zijn.

Derde concert Blicher Hemmer Gadd toegevoegd wegens grote belangstelling

TWISK - Nadat vorige week het nieuws naar buiten kwam dat drumlegende Steve Gadd eind oktober een dubbelconcert speelt met zijn band, werd de belangstelling voor deze unieke, maar ook uitverkochte concertavond almaar groter. Daarom is met Blicher Hemmer Gadd besloten een derde concert aan de agenda toe te voegen, en wel op donderdag 31 oktober om 19:30. De kaarten voor het derde concert zijn vanaf heden te koop. Het jazztrio trapt de Europese tour dus af met niet twee, maar drie 75-minuten durende concerten in Nederland – allemaal in Theaterkerk Hemels in Twisk.

Blicher Hemmer Gadd bestaat uit de legendarische Amerikaanse drummer Steve Gadd, viervoudig Deense Grammy-winnende saxofonist Michael Blicher en de Deense Hammond-orgelwizard Dan Hemmer. De deal om op 31 oktober een derde concert te spelen werd bezegeld met de woorden: “This is gonna be great, our Holland debut.

Muziekliefhebber Gerda Veltman, theaterdirecteur Hemels (en drummer) René Smit en mede-eigenaar Gerda Blom zijn trots dat een brutale e-mail na een ontmoeting bij een concert in Glasgow in 2023 resulteert in drie concerten van het legendarische jazztrio in een klein dorp in West-Friesland. De onwijze interesse in de concerten laat zien dat ze niet de enigen zijn die vol ongeloof en enthousiasme op het nieuws reageren. Het gaat dus echt gebeuren: Blicher Hemmer Gadd speelt dit najaar maarliefst drie keer in Twisk.