Bewolkt17.2 ℃

Praktijk Eb en vLoet in Schoorl

Praktijk Eb en vLoet


Visie

Ik bied steun bij het thuiskomen in jezelf, zodat je daarna weer zelfstandig verder kunt

Missie

Het begeleiden van vrouwen die, vanuit een gezonde relatie met zichzelf, grip op hun leven willen

Kernwoorden in mijn begeleiding:

 • Energetisch lichaamswerk
 • Dialoog met je lichaam
 • Praktische adviezen
 • Eye-openers/inzicht
 • Verbinding hoofd, hart en bekken

Kernwoorden die bij mij passen:

 • Liefdevol confronteren
 • Zachte kracht
 • Luisteren zonder oordeel
 • Warm betrokken

Professionele achtergrond

Vanuit een passie voor ontwikkelen en het vergroten van zelfstandigheid heb ik verschillende opleidingen gedaan en rollen vervuld:

 • Cursus Familieopstellingen op tafel – Beeldkracht Academie, 2022-2023
 • Opleiding Sexual Healing coach- School of Authentic Being, 2021
 • Cursus Geweldloos Communiceren, 2019
 • Opleiding Vrouwencoach – School of Authentic Being, 2019
 • Eigenaar coachingspraktijk voor vrouwen, 2018
 • Opleiding Lichaamsgericht coach – School of Authentic Being, 2018
 • Ambulant begeleider in gezinnen met psychiatrische problematiek, 2016 – 2018
 • Cursus Bars Practitioner, 2017
 • Commissielid Passend Onderwijs voor Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland, 2013 – 2018
 • Werkveldassessor voor Hogeschool Windesheim, 2013 – 2017
 • Intern Begeleider basisonderwijs, 2012 – 2020
 • Opleiding Oplossingsgericht begeleiden – Master SEN Fontys, 2013
 • Onderwijzeres, 1993

Praktijk eb en vLoet

Het leven vraagt om beweging. Meebewegen met je eigen natuur, met de omstandigheden, met je verlangens en wensen. De zee met haar getijden is hier een mooi symbool voor. Er is altijd beweging in het water, vanwege eb en vloed. Soms is het water rustig en kalm, maar de zee kan ook overweldigend, beangstigend en krachtig zijn. In beweging blijven voorkomt verkramping en verzuring. Van je lichaam, maar ook van jou als persoon. Kun je je overgeven aan die golfbeweging van het leven, dan ontstaat er ontspanning en kun je jezelf weer hervinden. Een gezonde relatie met jezelf is een continu proces, steeds weer, net als de relatie met een ander.

Mijn verhaal

Ik weet uit ervaring hoe je verstrikt kunt raken in je eigen verhaal. Hoe belangrijk het is dat je iemand op je pad tegen komt die je helpt jouw blinde vlek op te sporen. Afhankelijkheid van koffie, roken of drank is zichtbaarder dan een afhankelijkheid van een omgeving of partner. Vaak herken je dat pas achteraf. Het uit zich in klachten als eenzaamheid, frustratie, verwijt, piekeren, seksloosheid en stress. Van hieruit is dan ook mijn missie ontstaan: Het begeleiden van vrouwen die een gezonde relatie met zichzelf zoeken en verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven.

Ik bied steun bij het terugkeren naar jezelf, zodat je daarna weer zelfstandig verder kunt. Je krijgt zicht op je persoonlijk verhaal en leert deze om te draaien, zodat je van klacht naar kracht komt en weer grip op je leven ervaart.

Ongemerkt aangepast

Ik weet als geen ander hoe je ongemerkt en langzaam, je steeds meer aan kunt passen aan je omgeving of partner. Ik leefde voortdurend in een overleving modus en was gefrustreerd omdat het leven me niet bracht wat ik ervan gehoopt had.

Geboren in een Brabants, liefdevol gezin, als jongste van vier kinderen. Samen en toch alleen. Alleen, omdat ik me anders voelde dan de rest. In mijn gezin was ik de enige blonde met blauwe ogen. Een meisje dat eruit zag als een jongen. Met een rijk gevoelsleven waar geen ruimte voor was. Mijn moeder zei: ‘Jij bent van de melkboer’. Ik geloofde haar letterlijk terwijl ik in haar reebruine ogen keek. In de onderste lade van de grote, bruine, houten kast zocht ik de adoptie papieren. Ik heb ze nooit gevonden, maar ik voelde me niet op mijn plek.

En dus paste ik mij aan: mezelf overschreeuwend en stoerder voordoend dan dat ik was. Over mijn eigen grenzen heen gaand. Van binnen school er een bang meisje dat zich vaak schaamde voor haar eigen gedrag. Mijn binnen- en buitenwereld botsten voortdurend en ik slikte alles wat niet wenselijk of gepast was in.

Keuze

Met veel wilskracht, doorzettingsvermogen, moed en daadkracht heb ik geleefd, terend op mannelijke energie. Langzaamaan verloor ik al het contact met dat wat ik wilde, voelde en belangrijk vond. Ik ervoer het leven als een grote vloedgolf die mij overspoelde.

Totdat het enige dat ik écht wilde, ooit in de buurt van Schoorl/Groet te gaan wonen, onbereikbaar was geworden. Daarmee had ik mijn eigen grens en de grens van loyaliteit aan mijn partner bereikt. Ik kon de hoop op een andere toekomst, samen, opgeven en maakte de moeilijkste keuze ooit: scheiden. Het werd het moeizame begin van de weg terug naar mezelf. En ook van andere keuzes en dus een volledig ander leven.

Ik weet nu hoe je zelf weer verantwoording kunt nemen voor je leven. Ik kon niet meer uit onder de vraag: Wat wil ik en waar word ik gelukkig van? Daar moest ik mee aan de slag en daar heb ik hulp bij gezocht.

Terug naar mezelf

Waar ik langzamerhand achter gekomen ben is dat mijn kernzin -terug naar mezelf- is. Welke behoefte heb ik en in hoeverre kan ik daar zelf in voorzien?

Mezelf overgevend aan de golfbeweging van het leven ontstaat er steeds meer ontspanning, plezier en geluk. Telkens terugkerend naar de verbinding met en het gevoel in mijn lichaam.

Mijn vrouwelijkheid hervindend in een zachte kracht. Ik heb ervaren dat hier voor mij de sleutel ligt voor een vervullend leven.

Inmiddels woon ik in Schoorl, samen met mijn hond. Werkend in mijn eigen praktijk aan huis denk ik vaak: wat ben ik gelukkig en dankbaar met dat wat er nu is. Met deze prachtige bosrijke omgeving, met fijne mensen om me heen en mijn heerlijke huis. Door alles wat er gebeurd is ben ik thuis gekomen in mezelf en heb ik eindelijk mijn eigen plek gevonden.

Behoefte

Wat ik nu weet is dat ik jarenlang de behoefte aan erkenning, de boodschap dat ik goed ben zoals ik ben, belangrijk ben, bij een ander heb gezocht. Doordat die ander niet in die onvervulde behoefte voorzag ben ik steeds harder mijn best gaan doen. Ben ik steeds meer in mijn hoofd gaan zitten en heb ik me afgesloten voor mijn gevoel. Ondanks dat ik me er niet fijn bij voelde, liep dat proces steeds verder door, omdat het mijn blinde vlek was. Ik kwam in zelfverwijt en boosheid. Op mezelf en de ander.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd om steeds meer uit die afhankelijkheid te stappen. Afhankelijkheid die niet aan de oppervlakte, maar heel onderhuids aanwezig is en ik pas achteraf herkende. Wat mij geholpen heeft is te leren zien welke behoefte door een ander vervuld moest worden , maar vooral te kijken waar ik dat zelf kon doen. Mezelf niet meer als een kritische ouder ervoor te veroordelen maar compassie te tonen. Het ‘vat’ dagelijks te vullen door mezelf de boodschap te geven dat ik belangrijk ben. Op deze manier lukt het me nu om uit dit Klaagverhaal te stappen en bij mezelf te komen en te blijven. Nog steeds met vallen en opstaan.

Ik begeleid jou graag terug naar jezelf, naar de verbinding met je zelf. Via een lichaamsgerichte, energetische, behandeling word je je bewust van je gevoel, ruim je oude ballast op en kom je tot verrassende inzichten.

Foto's van Praktijk Eb en vLoet

Praktijk Eb en vLoet image 1
Praktijk Eb en vLoet image 2
Praktijk Eb en vLoet image 3

Zoek een bedrijf in Medemblik:

Adres
Esdoornplantsoen 95
1871 ST  Schoorl
Mobiel
06 13600567
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Praktijk Eb en vLoet. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map